Što je to erektilna disfunkcija ?

Erektilna disfunkcija ili impotencija je nemogućnost postizanja i zadržavanja čvrstoće erekcije koja je dovoljna za spolni odnos.

Postoji nekoliko vrsta problema kao što su problemi u zadržavanju erekcije, problemi sa ejakulacijom ili smanjenje seksualne želje. Ponekad povremeni problemi s erekcijom nisu nužno razlog za zabrinutost. Mnogi muškarci ju primjete za vrijeme stresa, no ako je poremećaj erekcije čest on može biti i znak zdravstvenih problema koje je potrebno liječiti. Sama pojava erektilne disfunkcije izaziva stres kod osoba koje ju primjete, utječe na njihovo samopouzdanje te može pridonijeti problemima u vezi ili sa partnerom. Obično se počinje smatrati problemom ukoliko traje dulje od 3 mjeseca.

Najčešći uzroci i faktori rizika erektilne disfunkcije

Seksualno uzbuđenje kod muškaraca je složen proces koji uključuje mozak, hormone, emocije, živce, mišiće i krvne žile. Erektilna disfunkcija može proizaći iz problema sa bilo kojim od ovih navedenih oblika. Ponekad kombinacija psiholoških i fizičkih problema uzrokuje poremećaj erekcije.

Erekcija je rezultat povećanog dotoka krvi u penis. Obično se protok krvi potiče seksualnim razmišljanjima ili izravnim dodirom penisa. Kada je muškarac seksualno uzbuđen mišići u penisu se opuštaju te se tako aktivira protok krvi kroz arterije penisa. Krv kroz arterije popunjava dvije dugačke komore (tzv. corpora cavernosa) unutar penisa, kada se komore napune krvlju penis postaje krut.

U mnogim slučajevima erektilna disfunkcija može se javiti zbog fizičkih uzroka kao što su :

 • bolesti srca
 • začepljene krvne žile
 • prekomjerena tjelesna težina /pretilost
 • visok krvni tlak
 • dijabetes
 • upotreba duhana i konzumacija opojnih droga
 • alkoholizam
 • nesanica
 • problemi sa prostatom (rak prostate)
 • ozljede leđne moždine ili područja zdjelice
 • određeni lijekovi (antidepresivi, antihistaminici i dr.)

Mozak također igra ključnu ulogu u pokretanju niza fizičkih događaja koji uzrokuju erekciju, prvenstveno sam osjećaj seksualnog uzbuđenja. Postoji mnogo psiholoških uzroka koji mogu ometati seksualna osjetila i uzrokovati ili pogoršati erektilnu disfunkciju. Neki od njih su :

 • depresija, anksioznost ili druga stanja mentalnog zdravlja
 • stres
 • nisko samopouzdanje
 • problemi sa partnerom
 • nedostatak seksualne želje

Liječenje erektilne disfunkcije – Što je to Kamagra gel i kako djeluje ?

Jedno od boljih rješenja za sprječavanje poremećaja erekcije bio bi zdrav način života te kontrola zdravstvenih problema, ukoliko oni postoje. U današnje vrijeme je teško voditi zdrav i kvalitetan život. Stres je dio svakidašnjice, kao i ovisnost u duhanu, a vrijeme za vježbu i aktivnost ne može svatko uklopiti u svoj ritam. Erektilna disfunkcija se može javiti u bilo kojem životnom razdoblju, neovisno o Vašoj dobi, te može biti izazvana različitim faktorima. Kada se ED javi, mnogi muškarci osjećaju nelagodu i sram. U većini slučajeva zbog toga i izbjegavaju odlazak liječniku, stvaraju si dodatan stres i smanjuju si samopouzdanje.

Kamagra gel je revolucionaran prizvod tvrtke Ajante Pharma i rješenje za problem sa erektilnom disfunkcijom za muškarce. Otkriće da sastojak sildenafil utječe na erekciju penisa donijelo je nadu mnogim muškarcima koji žele liječiti erektilnu disfunkciju. Prednosti Kamagra gela su mnogobrojne. Jedna od najbitnijih je ta da dolazi u gelastom obliku te je njegova primjena jednostavna i ne ostavlja neugodan osjećaj u ustima, što je slučaj kod konzumacije tableta. Također prednost kod Kamagre gela je to što ga možete naručiti online na našoj stranici Kamagra gel Hrvatska, nije Vam potreban savjet liječnika ili recept, samo par klikova mišem. Kamagra gel dolazi na Vašu kućnu adresu i plaćate ga isključico pouzećem. Glavni sastojak Kamagra gela je sildenafil citrat koji je zaslužan za postizanje erekcije. Preporučuje se konzumacija Kamagra gela sat vremena prije spolnog odnosa, a njegovo djelovanje je vidljivo već nakon 15 minuta od konzumacije! Seksualna stimulacija je prvi korak za djelovanje lijeka, sve ostalo prepustite mašti. Dokazano je da učinak Kamgra gela traje od 4 do 8 sati.

Naš cilj je pomoći svakome muškarcu koji se osjetio nemoćnim i neshvaćenim po pitanju erektilne disfunkcije. Pružamo Vam najbolje rješenje koje je na korak do Vas. Kamagra gel je proizvod koji je pomogao milijunima muškaraca, te tako za sobom ostavio samo pozitivna iskustva i reakcije. Jamčimo Vam zadovoljstvo kakvo do sada niste doživjeli, zadovoljstvo koje možete prenijeti Vašem partneru/partnerici.

Nemojte dozvoliti da erektilna disfunkcija preuzme Vaš život, pobijedite ju uz Kamagra gel. Naručite ga već danas na Kamagra gel Hrvatska. Ispunite ponuđen obrazac i Kamagra gel stiže na Vašu adresu u roku od 3 radna dana!